Power BI

Business Intelligence (BI) handlar om att ge rätt person rätt information vid rätt tillfälle. På svenska kallas det beslutsstöd och innefattar bl.a. rapporter, visualiseringar och nyckeltal som stödjer organisationen inför både små och stora beslut. Här på Bixl är vi specialiserade på beslutsstöd inom Power BI.

Vi tar fram en lösning utifrån kundens behov, oavsett om det är ett enklare verktyg som ska användas av ett fåtal personer eller en Enterprise-lösning för hela organisationen.

Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna med beslutsstöd med Excel och Power BI.

Vad är Power BI?

Power BI är en molnbaserad beslutsstödstjänst från Microsoft med fokus på visuella, interaktiva och kraftfulla rapporter och dashboards. Med Power BI kan ditt företag enkelt komma igång med ett beslutsstöd utan en alltför stor investering i tid och pengar. Lösningen kan sedan skalas upp efterhand när ert behov ändras.

I Power BI finns bra stöd för att dela och samarbeta kring de rapporter man skapar. För att göra det behöver man endast en webbläsare eller en mobilapp. Förutom att det är en molntjänst skiljer sig Power BI också från Excel med funktioner så som instrumentpaneler/dashboards, automatiska schemalagda datauppdateringar, behörighetsstyrning, rapportprenumerationer via e-post, aviseringar vid överskridna gränsvärden och kundanpassade visualiseringar.

Så här kan vi hjälpa er med Power BI

Vi kan hjälpa er att sätta upp en lösning i Power BI från idé till färdig lösning, eller supporta er verksamhet med punktinsatser vid behov. Tjänster som Bixl erbjuder inom Power BI är bl.a. följande:

  • Rådgivning om hur ni bäst kommer igång med Power BI.
  • Support och underhåll av befintliga Power BI-lösningar.
  • Åtkomst till data och analys av datakällor. Vi hjälper er att koppla Power BI mot ert affärssystem, Excelfiler, lönesystem och andra typer av källor.
  • Utveckling av datalager. Idag är det vanligt att man skapar en lösning med Microsoft Azure som grund. Har ni inget sådant idag så hjälper vi er att sätta upp detta.
  • Utveckling av rapporter och dashboards i Power BI och publicering av rapporter i Power BI-tjänsten, på Sharepoint Online eller inbäddat på en webbsida.
  • Utbildning av era medarbetare så att ni själva kan utveckla och underhålla er BI-lösning i Power BI.

Kontakta oss idag!